ZGODOVINA

KLUBA

V Ilirski Bistrici se košarka igra od leta 1937. Leta 1950 je bilo ustanovljeno TVD Partizan v sklopu katerega je bila leta 1956 ustanovljena košarkarska sekcija, ki je pričela z uradnimi nastopi leto pozneje. Sekcija je zelo hitro napredovala iz regionalne v drugo nato pa še v 1. republiško ligo, kjer je prvič zaigrala leta 1961.

Leta 1962 se je košarkarska sekcija TVD Partizan preimenovala v Košarkarski klub Lesonit. Klub je leta 1964 dosegel največji uspeh Ilirsko Bistriške košarke z osvojitvijo 1. republiške lige ter se z 2. mestom v kvalifikacijah uvrstil v 1. zvezno košarkarsko ligo Jugoslavije.

V 1. zvezni ligi je klub za katerega so igrali igralci izključno iz domačega okolja, igral eno sezono. V letu 1966 je KK Lesonit ponovno osvojil naslov republiškega prvaka. Do leta 1975 je klub igral na različnih tekmovalnih nivojih. Sledilo je tri leta premora ter nadaljnje igranje do leta 1982, ko je klub prenehal z delovanjem zaradi pravil, ki so prepovedovala igranje uradnih tekem na zunanjih igriščih.

Sledilo je 14 let premora, vse do leta 1996 in ustanovitve KK Ilirska Bistrica ter kmalu zatem preimenovanja kluba v ime KK Plama-pur Ilirska Bistrica. V novejšem obdobju je klub dosegel največja uspeha v sezoni 2012/13 z uvrstitvijo na zaključni turnir pokala Spar (košarkarski pokal Slovenije), v sezoni 2013/14 pa je nastopil v kvalifikacijah za vstop v 1. Slovensko košarkarsko ligo.

KK PLAMA PUR

TRENERJI

Uroš Jenko

Pomočnik trenerja

Sašo Ožbolt

Glavni trener
KK PLAMA PUR

VODSTVO KLUBA

Tadej Primc

Tehnični vodja kluba

Andrej Batista

Sekretar kluba

Tomaž Slavec

Predsednik kluba

Bojan Gorjanc

Član upravnega odbora

Edvin Godina

Član upravnega odbora

Damijan Štefančič

Član upravnega odbora
ZADNJE

NOVICE

PREVZEL ŠTAFETO, TEKEL, JO PREDAL
"V rojstno mesto sem se vrnil pred osmimi leti in se v istem letu odzval povabilu…
OBČNI ZBOR 2024
Po uspešni sezoni sklicujemo in vas lepo vabimo na redni občni zbor kluba, ki bo 24.…
JAVNO PISMO ŽUPANU
Spoštovani župan dr. Gregor Kovačič, člani upravnega odbora ter strokovni delavci Košarkarskega kluba Plama-pur izražamo nestrinjanje…